Párkapcsolati tanácsadás

Párkapcsolati tanácsadás

Úgy érzi rosszul működik a kapcsolata? Állandó konfliktusok, esetleg féltékenység, netán hűtlenség terhelik? “Se vele, se nélküle” ? Vagy egyszerűen csak boldogtalan, hiányzik valami? Elégedetlen párjával, esetleg úgy érzi ő  elégedetlen Önnel?

Mégis szeretne adni még egy esélyt a kapcsolatnak? Szeretné megérteni mi az, ami nem jól működik? Szeretne rálelni egy harmonikusabb kapcsolódási módra?
A párkapcsolati tanácsadás történhet a pár egyik vagy mindkét tagjának részvételével. Nézzünk együtt a problémák mögé, fedezzék fel újra egymást és önmagukat!

Ha már döntött a válás mellett, a tanácsadás abban segíthet, hogy minél optimálisabban menjen végbe a válás. A tanácsadás segíti a megegyezésre jutást, a saját és a másik szempontjainak mélyebb megértése, az önkontroll fejlõdése, a saját és a másik érzéseinek, indulatainak hatékonyabb kezelése által.

Nem könnyû a válás okozta fájdalom- és veszteség-érzéssel megbirkózni. A tanácsadás segít, hogy ebbõl a krízishelyzetbõl személyiségében megerõsödve kerüljön ki, sérült önértékelése helyre álljon, megtapasztalja az önálló életvitelre való képességét, új perspektívát találjon, és levonja a megfelelõ következtetéseket az elkövetett hibákból.

Lehet, hogy a legnagyobb probléma a válás során a gyermekek reakciója, a velük való kapcsolat. Fontos, hogy megértse a szülõ, hogy gyermeke mit él át. Ez nem mindig egyszerû. Lehet, hogy csak azt érzi, hogy valami gyermekével való viszonyában is megváltozott. Esetleg nem érti, miért pisil be a gyermek, miért nem tud elaludni esténként, miért csavarog, stb. Volt párjával képtelenek együttmûködni, a gyermekekkel kapcsolatos problémákat sem tudják megbeszélni? A kapcsolattartás nem, vagy nem jól mûködik? A gyermek kezelhetetlen a másik szülõvel eltöltött hosszabb-rövidebb idõszakot követõen?

A tanácsadás segít, hogy a szülõ tudatosítsa a gyermek korából adódó sajátosságokat, igényeket, pontosabban átlássa, hogyan éli meg gyermeke a helyzetet.

A szülõ szülõszerepében hatékonyabbá, céltudatosabbá válik, nõ az önbizalma. A megerõsödött szülõ segítségével a gyermek is megtanulja érzelmei kezelését, a problémákkal való megküzdés különbözõ módjait.

Create a website or blog at WordPress.com , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: